Cégeljárás, cégalapítás bővebben

Cégalapítás, vállalkozás indítása egy helyen

Ha megszületett Önben az elképzelés, hogy szeretné elindítani vállalkozását, de  tanácstalan, mert tisztázandó kérdései vannak, nem kell mást tennie, keressen meg bennünket, s egyablakos módszerrel minden teendőjét átvállaljuk.

A tervezett tevékenységek ismeretében tanácsokkal látjuk el, hogy milyen gazdálkodási formában működhetnek a legoptimálisabban. A formák között lehetséges egyéni vállalkozás, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, vagy non-profit szervezet. Az egyes gazdálkodási formák más-más költségeket jelentenek a működtetőknek, ezért a jó döntés hosszú távra meghatározza a vállalkozás jövedelmi viszonyait.

A forma meghatározása mellett az sem, közömbös, hogy milyen adózási formát – alanyi mentesség, KATA, KIVA, EVA – választ az adóalany.  Egyes adózási formákat a működés során is választhatnak, de sok esetben a kezdeti döntés évekre meghatározza az adókötelezettséget.

Miután eldőlt a forma, akkor mi elindítjuk a vállalkozását. Egyéni vállalkozás esetében elkészítjük a bejelentéshez szükséges nyomtatványokat.

Társaság és non-profit szervezet indítása esetén a cégjogi, illetve bírósági ügyintézéséhez ügyvéd közreműködését irodánk biztosítja.

A vállalkozás indításánál szükséges adatszolgáltatásokat és bejelentéseket mi intézzük.

Szervezet formájának változása, megszüntetése

A vállalkozást a jövőbeni eredmények reményében kell tervezni, de nem árt már az alapítás időszakában gondolni arra, hogy a körülmények változásával szükséges lehet szervezeti átalakításra és végső soron a szervezet végelszámolással történő megszüntetésre.

A szervezeti átalakulások – betéti társaságból korlátolt felelősségű társaság, vagy fordítva, beolvadás, kiválás – során a szükséges cégjogi feladatatokat elvégezzük. Ilyen esetekben elkészítjük a szervezet beszámolóját, tervezett és végleges vagyonmérleget, indokolt esetben könyvvizsgálót is bevonunk a munkába.

Abban az esetben, ha a vállalkozás folytatása bizonytalanná válik, vagy a non-profit szervezet célját megvalósította, akkor születhet döntés a szervezet megszüntetéséről.

A megszüntetés sokszor bonyolultabb feladat mint a szervezet létrehozása, ugyanakkor nem közömbös, hogy milyen költségekkel és adóterhekkel tudnak “kiszállni” a vállalkozásból, non-profit szervezetből.

A cégeljárási folyamat lebonyolítása mellett adótanácsokkal is ellátjuk ügyfeleinket a megszüntetés körülményeiről.

Szervezet létrehozásával, módosításával kapcsolatos teendői 

A vállalkozás indításával, vagy olyan szervezet létrehozásával kapcsolatban, amelyik egy közösségnek megfelelő gazdálkodási hátteret tud biztosítani (alapítvány, egyesület), nincs más teendője, keressen meg bennünket, s mi segítünk megvalósítani elképzelését.

 ELÉRHETŐSÉGÜNK >

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.